
Een Philips TX594U is een experimentele tv gebouwd in 1949. Dit toestel is gebruikt voor test uitzendingen om en in Eindhoven in Nederland

De in bouw van de TX400 lijntrafo wat later zou blijken is dat deze nooit in dit toestel kon werken.

Nu gaan we beginnen met de bouw van de ontvanger. Omdat het ontwerp volgens het Amerikaanse systeem was heb ik de frequenties van de mf spoelen aangepast zodat wij het Europese ccir norm kunnen ontvangen.

We beginnen bij het audio deel en wel bij de Foster Seeley detector. De grond frequentie heb ik op 22Mhz gezet

Op dit moment kwam ik er achter dat de hoogspanning slecht starte. En dat ik vergeten was de aquadag laag van de beeldbuis aan te sluiten.

Onder het signaal wat via kanaal 4 de tv in gaat. Boven het video wat uit de video versterker komt wat naar de beeldbuis gaat.

Een test onder het signaal wat via kanaal 4 de tv ingaat. boven wat uit de video versterker naar de beeldbuis gaat.

Nu is het punt aan gekomen dat ik klaar was met het moeilijk opstarten van de hoogspanning. Een geleend chassis met de originele lijntrafo gaf het volgende resltaat. Hoogspanning start normaal syncronisatie veel stabieler beeldbreete is nu regelbaar.

De originele lijn trafo is quwa opbouw totaal anders dan de TX400 en hier zijn de pulsen gemeten voor nabouw van de originele trafo.

De volgende lijn trafo. De lijn trafo hebben we in twee delen gemmaakt waarbij de primaire inde secundaire spoel schuifd. dit gedaan om niet steeds elke spoel opnieuw te wikkelen.

Omdat de lijntrafo in een blik zit kunnen de componenten niet te groot zijn dus hebben we condensator blokjes gemaakt voor de cascade.

En toen kwam de testen in trafo olie. Trafo olie heeft een andere diëlektrische constante dan lucht waar ik 100 wikkelingen er af gehaald had moesten ze er nu weer bij komen. Mijn meting met de toon generator op 15khz klopte gewoon.

En nu hier het beeld met de zelfgebouwde lijntrafo en beginnen we met een nieuw probleem de verticale liniariteit.

De verticale liniariteit is vast ingesteld. En te wijzigen door een weerstand waarde aan te passen. Met het vorige afbuig juk was het niet goed te krijgen. Later heeft Philips een ander afbuig juk gemaakt voor de TX594U wat ook in de eerste TX400U gebruikt is. Wij hebben gedacht ook een afbuig jukt te maken zie hier het beeld.

Hier het afbuig juk ingebouwd in een huisje van een TX400U. Maar zoals het gemaakt was voor de TX594U.

En mocht je hier aangekomen zijn realiseer je dan dat het afbuig juk zelf gemaakt is de focus spoel is een ingekorte verzie van de TX400U met een nieuwe spoel en kern. De lijn en raster trafo zijn ook zelf gemaakt.